På besök i en spök- och konststad



Utsikten från hotellrummet i Melbourne.

Nu har vi lämnat Miami och Florida för resan norrut med New Orleans som någon form av slutmål.
Jonas och Erik var lite missnöjda med att vi fått en Toyota som hyrbil. De hade hoppats på Ford.
Jag tyckte Toyotan verkade bra. En jeep, stor och rymlig.

Resan uppåt östkusten har gått väldigt smidigt. Checkade in på ett fantastiskt litet beachhotell i Melbourne, tio mil söder om Jacksonville – billigt och mer eller mindre placerat direkt på stranden. Inledde fredagsmorgonen med ett dopp i Atlanten och softade på stranden i ett par timmar innan vi drog vidare.

Lite väl fort gick det tydligen i en avfart in på motorvägen. Eriks halvt ignorerande av väjningsplikten gjorde att vi var ytterst nära att stöta ihop med en bil som – ooops – råkade vara en civilpolisbil. Snällt fick vi stanna till längs interstate. Men polismannen var schysst, gav oss bara en tillsägelse,frågade var vi var ifrån (dumma turister) och sen fick vi rulla vidare.

Parkerade Toyotan vid Kennedy Spacecenter. Bestämde oss rätt fort för att vi skulle skippa att gå in (kostade runt 350 spänn och då rekommenderades det att man skulle stanna i två dagar). Jag har ju ändå varit där (även om det var 20 år sedan) Och någon Fuglesang såg vi ju inte heller.

Gjorde ett stopp i Deytona. Killarna ville kolla in racingbanan. Sådär kul.

Ett par timmar senare lämnar vi Florida och kliver in i Georgia. Savannah anses, enligt New York Times, vara en av världens tio vackraste städer.
Guidboken tipsade om ett ställe – 17hundered90. Kom dit vid nio-snåret på kvällen och fick rabatt på två gigantiska rum. I baren varnade en kvinna oss för att det spökade på hotellet. I rum 402 hade tydligen en sjöman haft en älskarinna som tagit livet av sig. Det är således älskarinnan som numera håller koll på hotellet... Lyckades inte få någon skymt av några spöken. Men Erik påstår att hans ena t-shirt har försvunnit på ett ytterst mystiskt sätt. Tänkte lägga upp lite bilder från stället. Förhoppningsvis kanske man kan skymta den döda kvinnan på någon av dem...
Mytomspunna spökhistorier verkade för övrigt genomsyra stan och ”spökturer” erbjöds turisterna - man såg bussarna lite varstans. Och på kvällarna visades Hitchcocks Birds på en av biograferna. Förutom spöken stoltserdade stan med sina många konstskolor. Vi gick förbi åtminstone tre och flera små gallerier prydde gatorna som för en gång skull var promenadvänliga.
Kändisspotting? Själklart. I en av parkerna spelades scenen i Forrest Gump in där Tom Hanks sitter på en parkbänk. Tyvärr verkade JUST DEN parkbänkenen inte längre finnas kvar.

Här spelades Forrest Gump in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0